Elvira Lindo 1962-ben született Cádizban. Több városban is lakott, tizenkét éves kora óta azonban Madridban él. Újságírást kezdett tanulni az egyetemen, de tanulmányait abbahagyta, hogy életét a rádiónak szentelje, ahol azután sok éven keresztül forgatókönyvíróként és színészként dolgozott. Számos szereplő megteremtője és megtestesítője, köztük az igen népszerű Manolito szülőanyja is, bár készített szociális témájú riportokat és kulturális műsorokat is.
1991-ben, miközben a televízióban forgatókönyvíróként dolgozott, újra eljátszotta Pápaszemes Manolito szerepét a rádióban, és úgy döntött, hogy a kisfiúról szóló rádiójátékot regény formájában is megírja. Ekkor publikálta első könyvét, a Pápaszemes Manolitót, melyet később a Szegény Manolito, a Tök jó vagyok!, a Spanyol Országos Ifjúsági Irodalmi díjjal kitüntetett Ügyes-bajos dolgaink, a Manolito utazik, az Én és a Kis Lökött valamint a Manolito titka című részek követtek. Manolito kalandjait számos nyelvre lefordították.
Emilio Urberuagával (a Manolito-könyvek illusztrátorával) együtt alkotta meg Olivia figuráját, aki egy több kötetből álló, rajzos albumsorozat kis főszereplője. A sorozat az SM kiadó gondozásában jelent meg.
1998-ban jelent meg A túlvilág (Ollero & Ramos) című kötete, mely egyben az írónő első felnőtteknek szóló műve is. Franciaországban nagyszerű kritikákat kapott.
1994-ben bemutatta A dzsungel törvénye című komédiát, ezen kívül a Holdtölte, Antonio Munoz Molina regénye, és A túlvilág, saját regénye alapján készült filmek forgatókönyvírója is. Szintén ő írta a Pápaszemes Manolito című film forgatókönyvét, melyet 1998-ban mutattak be.
Megjelent könyvei>>